Sluta skjut! Den här gången kommer uppmaningen från de stridande kriminella gängen i Stockholm – massutskick av sms

    8 juli 2023, kl 09.00

    Det råder just nu en slags vapenvila mellan de två sidorna i den stora gängkonflikt som präglat våldsvågen i Stockholm sedan december. Enligt källor till SVT Nyheter har ett massutskick av sms nått den kriminella miljön om att inte skjuta anhöriga.

    Vapenvilan handlar om konflikten mellan den så kallade ”Greken” och den ”Kurdiske räven”, säger reportern Diamant Salihu. ”Det har skickats ut mass-sms till personer i Dalen, en Stockholmsförort, om att man inte ska skjuta mot anhöriga till personer i den här miljön.”

    ”Anledningen till det är att även i den kriminella miljön anser personer att det har gått litet för långt”, fortsätter Salihu. ”Mycket av våldet som har skett under vintern och våren har främst drabbat anhöriga till de här individerna.” De kriminella anser att en gräns är passerad, och att man nu ska undvika att ge sig på närstående.

    Den hårda konkurrensen om narkotikamarknaden spär på konflikten, liksom hämndskjutningar och sprängningar. Salihu tror att våldet ändå kommer att fortsätta. då en ständig ström av unga tonåringar vill ansluta sig till gängen. Också barn från medelklassen ser det som en chans att ”få någon form av tillhörighet och status genom att utföra brott.”

     

     

    Fler notiser