Polishund i New York knivhuggs tolv gånger av en misstänkt inbrottstjuv när denne blir biten, förväntas bli återställd

  8 juli 2023, kl 11.00

  Det var under onsdagen som ägarna till en bostad i New York kontaktade polisen, efter att deras övervakningskameror visade en inbrottstjuv som försökte ta sig in, meddelar Times Union of Albany. Inbrottsförsöket misslyckades, men polisen kunde med hjälp av en polishund spåra den misstänkte till ett skogsområde i närheten.

  Mannen gjorde ett utfall mot den kopplade hunden, en belgisk vallhund vid namn Norbi, troligen i ett försök att ta tag i den. Det uppskattade inte Norbi, som satte tänderna i den 25-årige mannens ben. Han tog då fram en kniv, och högg hunden minst tolv gånger i ryggen och sidan.

  Trots att hundföraren sköt mannen med en elpistol kunde han gripas först när förstärkning anlände. Norbi fördes omedelbart till veterinären, och kunde komma hem senare samma dag. ”Norbi förväntas bli helt återställd och återgår till aktiv tjänst efter en period av vila och rehabilitering”, meddelar polisen.

  Den misstänkte inbrottstjuven haltade in till häktningsförhandlingen, anklagad för bland annat inbrott och ha skadat polishunden. Mannen säger sig vara oskyldig till alla anklagelser, men får stanna kvar i häktet i väntan på rättegång.

   

   

  Fler notiser