Afrikanska kvinnan Fanta som blev viral när hon flytande står på bönematta i havet har nu gripits för bedrägeri i Guinea

  8 juli 2023, kl 08.00

  Bilder på när afrikanska kvinnan Fanta Sangaré står på bönematta i vattnet och ber har spridits på sociala medier i Guinea i västra Afrika. Vissa har avfärdat detta som iscensatt och dragit paralleller till när välkände malawiske profeten Shepherd Bushiri promenerade i luften och väckte internationell uppmärksamhet.

  Fanta är nu gripen och placerad i provisoriskt förvar sedan 23 juni. Polisen har dock senare klargjort att gripandet inte var relaterat till bilderna på henne när hon bad på vattnet, och den exakta anledningen till gripandet avslöjades inte förutom att hon är anklagad för bedrägeri. Flertalet påstådda offer ska nämligen ha känt igen henne på bilderna som spridits.

  Video från Tiktok visar afrikansk motsvarighet till faktagranskare som visar på hur tricket med att kunna stå på en matta på havet går till.

   

   

  Fler notiser