Att urinera på stammedlemmar i Indien och filma det är inte bra, det blev en man varse när myndigheterna rev hans hus

    7 juli 2023, kl 18.42

    Myndigheterna i den indiska delstaten Madhya Pradesh har rivit en mans hem, efter att en video som såg ut att visa honom urinera på en medlem av ett stamsamhälle nyligen blev viral på sociala medier. Det ska ha inträffat för ett år sedan, men mannen, Pravesh Shukla, åtalades på tisdagen för det obscena dådet. Han kan dömas till böter och fängelse i upp till två år, uppger polisen.

    Polisen berättade för CNN att delstatsregeringen också beordrade att Shuklas hus skulle rivas, eftersom det var ”byggt utan tillstånd”. Lokala medier visade att schaktmaskiner demolerade byggnaden under onsdagen.

    I ett inlägg på Twitter under fredagen sa en representant för Madhya Pradesh-regeringen att offret skulle få nästan 60 000 kronor i ersättning, samt medel för att kunna bygga sig ett eget hus. En minister besökte också offret för att be om ursäkt för vad som hände honom.

    Över 100 miljoner indier tillhör samhällen erkända enligt landets konstitution som ”skyddade stammar”. Trots det säger USAID, en federal amerikansk myndighet för u-hjälp, att de förblir ”bland de mest marginaliserade och missgynnade socioekonomiska grupperna i Indien.”

     

     

    Fler notiser