Wimbledon-fans ombeds att avstå från sex i tysta rum, vanligtvis en plats där man ber i lugn och ro, eller mediterar

    6 juli 2023, kl 12.23

    ”No sex, please” är budskapet från Wimbledon-ledningen inför årets stora turnering. London-arenans ”tysta rum” är tänkt som en plats där man kan be i lugn och ro, meditera eller bara pusta ut en stund. ”Det är ett väldigt viktigt utrymme, och vi kommer att se till att folk använder det på rätt sätt,” säger Sally Bolton, vd för All England Lawn Tennis Club, till The Telegraph.

    Rummen har blivit en inte så hemlig mötesplats för kärlekskranka par, som stänger dörren, markerar att det är upptaget och drar igång en egen liten turnering. Förra året sågs flera glada par komma ut ur rummen, som inte är helt ljudisolerade. Ibland har det också hänt att akten avbrutits av någon som inte såg att rummet var upptaget (det finns inga lås).

    Det är oklart om All England Lawn Tennis Club ger någon form av matchstraff till de som bryter mot reglerna, eller hur en eventuell övervakning ska gå till.

    Traditionen med älskog fortsätter annars antagligen i Wimbledon Park utanför arenan, där många campar i väntan på tennismatcherna. Anslag finns om att besökande tennisfans ska avstå från droger, sprit och sex. ”Polisen patrullerar det här området regelbundet. Du har blivit varnad.”

     

     

    Fler notiser