Inga barn, ingen rösträtt – Musk: demokrati är olämplig på lång sikt om man inte begränsar föräldrars rösträtt

    6 juli 2023, kl 13.32

    Under helgen twittrade en person en serie inlägg, som hävdade att ”demokrati är förmodligen olämplig på lång sikt utan att begränsa rösträtten till föräldrar.” Elon Musk uppmärksammade inläggen, och svarade ”Japp”, meddelar Independent. Inläggen var ett svar på ett tidigare inlägg från Musk.

    Utbytet kom när Musk fortsatte sitt senaste försök att interagera med nationellt sinnade personer på det sociala nätverket. Under lördagen kommenterade många en islamkritisk ideell organisations video. Flera hävdade att ensamstående vita kvinnor förvandlade Frankrike till ett land med en muslimsk majoritet. Musk hävdade att ”De barnlösa har litet intresse av framtiden.”

    Musk har länge uttryckt oro över sjunkande födelsetal i USA, och bristen på ”smarta” människor som har tillräckligt med barn. Förra året twittrade han, för övrigt far till nio barn, att ”Ett kollapsande födelsetal är den överlägset största faran som civilisationen står inför.” I ett tidigare samtal med Fox News hävdade Musk att samhället inte ”utvecklats” för att svara på aborter och preventivmedel.

    Enligt FN har världens befolkning fördubblats under de senaste 50 åren, även om födelsetalen avtagit på vissa ställen.

     

     

    Fler notiser