Har du också börjat hamstra? Efter 90 år slutar Cloetta tillverkningen av fikaklassikern Mums-Mums – minskad efterfrågan

    6 juli 2023, kl 16.40

    Vågrät fem: ”fluffig skumtopp på en kexbotten med ett chokladöverdrag och en skruvad form.” Tolv poäng till dig som svarar ”Mums-Mums”, enligt kännare en av Sveriges godaste klassiker sedan 1933. Men snart är sagan all, när Cloetta enligt Tjock.se lägger tillverkningen.

    ”Vi har inte möjlighet att behålla Mums-Mums i sortimentet,” säger Michaela Ekelund, kommunikatör på Cloetta, till Östgöta Correspondenten. ”Dels beror det på en minskad efterfrågan […], dels är lönsamheten låg.”

    Det finns som bekant olika sätt att äta dem på. Vissa börjar med kexet i botten, andra knaprar försiktigt på chokladen och rör sig sedan sakta nedåt. Det går för övrigt utmärkt bra att trycka in den som den är i munnen. I slutna sällskap kan man också tävla om vem som först sätter i sig ett fyrpack. Alla vinner en servett.

    Den går bra att frysa in för framtida nostalgibehov, så passa på – när butikerna sålt slut blir det inget mer. Enligt obekräftade källor har produktionen redan gått i mål, andra uppgifter visar på en sista tillverkning tidigt i september. Eller är allt en reklamkupp? Det får tiden utvisa.

    Identifierar du dig som en prepper? Mums-Mums fungerar utmärkt bra för framtida byteshandel.

     

     

    Fler notiser