Är Twitter-dödaren här? Meta tar sikte på Twitter med den nya Threads-appen, erbjuder rival för konversationer online

  6 juli 2023, kl 14.36

  På torsdag förväntas den nya appen Threads dyka upp i appbutikerna, och den verkar ha många likheter med Twitter. Beskrivningen betonar konversationer, såväl som potentialen att bygga upp en skara följare och få kontakt med likasinnade. ”Trådar är där grupper samlas för att diskutera allt från de ämnen du bryr dig om i dag till vad som kommer att vara trendigt i morgon”, står det att läsa.

  Enligt beskrivningen ska man också kunna ”… bygga upp din egen skara med lojala följare för att dela dina idéer, åsikter och kreativitet med världen.”

  Metas utmaning sker samtidigt som Twitter upplever viss turbulens, bland annat kunde många användare inte komma in på sina konton i helgen. Man har också infört tillfälliga begränsningar för hur många tweets användarna kan läsa, om man inte betalar för sig.

  Musk kommenterade den nya utmaningen med ”Tack gode Gud att de [Meta] har en så sund ledare.” Det ses som en ripost mot personer på Meta som tagit upp vad de anser vara Musks oberäkneliga beteende.

  Samtidigt försöker Twitter konkurrera med Facebook Messenger och WhatsApp genom krypterade meddelanden, och längre fram möjlighet till röstsamtal.

   

   

  Fler notiser