Indisk man offrar en get som tack för att gudarna uppfyllt hans önskan – råkar få i sig getens öga, som fastnar i halsen

    5 juli 2023, kl 18.30

    Bagar Sai, en man från ett lantligt distrikt i Chhattisgarh, norra Indien, bad natt och dag gudarna om att få sin innersta önskan uppfylld, meddelar Times of India. Det är tveksamt om han såg en stjärna i det blå, men gudarna han bad till gav honom till slut vad hans hjärta begärt. När önskan blev verklighet upplevde Sai en stark känsla av tacksamhet gentemot det gudomliga, och utgick från att han var tvungen att ge något tillbaka.

    Han bestämde sig för att köpa en get han kunde offra i ett lokalt tempel. Tillsammans med sina kamrater tog sig Sai sig dit för att utföra ritualen – geten offrades, och gudomen fick sin beskärda del.

    Det återstående köttet var tänkt att delas mellan medlemmarna i byn, inklusive Sai. När han åt av offerköttet valde han av misstag getens öga. Det fastnade i halsen, och fick honom att kvävas. Först när byborna insåg allvaret i situationen fördes mannen till sjukhuset, där han dödförklarades.

    Nu spekuleras det om varför detta hände. Vissa anser att det var omedelbar karma för Sai, andra menar att han begick en synd genom att döda ett djur för att offra det. Många nyhetskanaler beskriver händelsen som ”karmas öga”, som tydligt ser allt vi gör, gott som ont.

     

     

    Fler notiser