Finsk riksdagsledamot avlägsnas av säkerhetsvakter från rockfestival på grund av debattartikel

    5 juli 2023, kl 12.12

    Juha Mäenpää var, liksom andra regionala riksdagsledamöter, inbjudna till Provinssi i Seinäjoki där band som Gojira, Ghost och Arch Enemy uppträdde i år. Under helgen fick också fick sannfinländaren en debattartikel publicerad i tidningen Ilkka-Pohjalainen där han kritiserade Utbildningsstyrelsens riktlinjer som innebär även små barn kan få höra att vissa pojkar har en vagina och att det är möjligt att växa upp till en vuxen kvinna även om hon definieras som en pojke vid födseln.

    Festivalarrangörerna fick nys om artikeln och tyckte inte att dessa åsikter passade in i festivalens värdegrund och hans inbjudan avbokades per e-post på lördagen. Mäenpää såg inte meddelandet och tog sig likväl till festivalen. Väl på plats kom säkerhetsvakter plötsligt och frågade om han var en inbjuden gäst. Mäenpää svarade att så var fallet men fick då reda på att hans inbjudan inte längre var giltig.

    Provinssis vd Marko Kivelä säger till Ilta-Sanomat att han tycker riksdagsledamoten gjorde det bra som lämnade självmant.

    Mäenpää förtydligar han var nykter när han avlägsnades.

     

     

     

    Fler notiser