Amerikansk pappa åtalas för mord på sin sjuårige son – pappan häller skållhett vatten över pojken; dör efter en vecka

    5 juli 2023, kl 13.12

    Polisen i New Hampshire meddelade i måndags att Murtadah Mohammad, 25 år, åtalas för mord på sin son efter hans tragiska död i januari. Pappan anklagas också för misshandel, äventyrande av ett barns välfärd och förfalskning av fysiska bevis. ”Sjukhuset beskrev hans skador som tortyr”, sa mamman till ABC Boston.

    När polisen kallades till pappans lägenhet fann de den medvetslöse pojken svårt bränd i ansiktet och på kroppen. Han förblev i koma i en vecka på sjukhus, innan han dog. Pappan hävdade först att han inte såg sin son skadas, eftersom pojken duschade. Mohammad erkände så småningom att han disciplinerade pojken med hett vatten och fysiskt våld.

    Mamman sa att hennes sons skador såg ut som om de var ”från kokande vatten eller olja”, eller att barnet kan ha ”satts i brand”. En av pojkens tänder hade slagits ut, och han hade en skada i huvudet.

    Mohammad hade bara några månader innan dödsfallet fått delad vårdnad om sonen. Mamman upptäckte snart tecken på övergrepp, som blåmärken. Hon slog larm till myndigheterna, men inget hände. ”Systemet har inte bara misslyckats med mitt barn, utan med så många andra. Något måste göras.”

     

     

    Fler notiser