Fyra personer dödas och två barn skadas i skjutning i Philadelphia – gärningsmannen har skottsäker väst och polisradio

    4 juli 2023, kl 15.30

    En beväpnad man klädd i en skottsäker väst öppnade eld längs flera kvarter i Philadelphia på måndagskvällen, innan polisen kunde gripa honom, meddelar CNN. De sprang efter mannen under tiden han sköt. Fyra personer sköts till döds, och två barn skadades, uppger polisen. En annan person, som tros ha besvarat skottlossningen, är också i polisens förvar.

    Utredarna vet ännu inte vad som orsakade skottlossningen, där också flera fordon skadades. De barn som träffades av förlupna kulor, 2 respektive 13 år gamla, vårdas på sjukhus; tillståndet uppges vara stabilt.

    Den första misstänkte är en 40-årig man som hade ett automatvapen och en pistol, sa Philadelphias poliskommissarie Danielle M. Outlaw i ett uttalande. Han hade även en polisscanner. Den andra mannen var beväpnad med en pistol. ”Vi ser för närvarande ingen koppling mellan något av offren och skytten.” Uppskattningsvis 50 tomhylsor hittades utefter gärningsmännens sprint genom staden.

    Gun Violence Archive meddelar att 340 masskjutningar har hänt i USA hittills i år. Enligt myndigheterna i Philadelphia, med 1,5 miljoner invånare, har 212 personer mördats i år, en ökning med 19 procent jämfört med 2022. 744 personer har skottskadats.

     

     

    Fler notiser