Mexikansk borgmästare kysser sin brud Alicia, som har tilltäppt mun, på nosen – oklart om krokodilhonan visat samtycke

  3 juli 2023, kl 12.20

  Victor Hugo Sosa, borgmästare i staden San Pedro Huamelula i södra Mexiko, gifter sig med krokodilhonan Alicia Adriana.

  Ritualen har praktiserats i 230 år och ska symbolisera fredsförklaringen mellan de två ursprungsbefolkningar Chontal och Huave. Folktron berättar om Chontal-kungen som gifter sig med Huave-prinsessan. Prinsessan ska representeras av en kvinnlig krokodil. Borgmästaren Victor får denna gång representera Chontals kung medan krokodilhonan Alicia representerar Huave-prinsessan.

  Alicia bar elegant klädsel och har sin mun bunden för säkerhets skull. Inför ceremonin fördes reptilen till invånares hus för dans. Bröllopet ägde sedan rum i stadshuset, medan en lokal fiskare uttryckte förhoppningar om bra fiske och välstånd.

  Ceremonin avslutades med att borgmästaren kysste bruden på nosen. Oklart om det var i enlighet med lokala samtyckeslagar.

  I en annan del av världen serveras istället i stort sett intakt ben från krokodil i ramennudelsoppa.

   

   

  Fler notiser