Twitter begränsar antalet tweets du kan läsa – nya overifierade konton får nöja sig med 500 tweets per dag

    2 juli 2023, kl 11.45

    I en tweet i fredags berättade Elon Musk att Twitter från och med nu har en tillfällig gräns för antalet tweets användare kan läsa, meddelar BBC News. Nya overifierade konton får nöja sig med 500 tweets per dag, men konton med verifierad status har möjlighet att läsa upp till 10 000 inlägg per dag.

    Teknikmiljardären satte till en början hårdare gränser, men ändrade dessa efter några timmar. Musk sa att de tillfälliga begränsningarna var för att hantera ”extrema nivåer av datainsamling och systemmanipulation”. Åtgärden beskrivs som en tillfällig nödåtgärd. ”Vi fick så mycket data plundrat att servicen för vanliga användare påverkades.”

    Troligen används insamlingen av stora mängder data av företag som utvecklar AI, för träna chatbots. Förutom Twitter är också Reddits många miljarder inlägg intressanta, men plattformarna vill få betalt för tillgång till informationen.

    Men Musk vill också får fler att använda den betalda prenumerationstjänsten Twitter Blue, till en kostnad av runt en hundralapp/månad. Då kan du peta in en novell på upp till 25 000 tecken i din mobil, istället för mer modesta 280 tecken.

     

     

    Fler notiser