Masskjutning i Baltimore, USA:s östkust, i samband med en kvartersfest – 30 personer skadas i omfattande skottlossning

    2 juli 2023, kl 14.19

    Många hade samlats i en stadsdel i Baltimore för att delta i en stor kvartersfest, när omfattande skottlossning bröt ut tidigt natten mot söndag. Enligt nyhetskanalen Citizen har 30 personer skadats i masskjutningen. Polis på platsen kunde meddela att flera själva tagit sig till sjukhus, men andra offer har fått föras till sjukhus med ambulans. Tidiga rapporter tyder på att flera människor ska ha dödats.

    Ett vittne berättade för tv-kanalen Fox45 News att de hörde 20 till 30 skott avlossas, halv ett på natten lokal tid. ”De bara fortsatte att skjuta.” Ett hundratal unga hade samlats för den årliga festen ”Brooklyn Day”, och nu ansluter föräldrar för att söka efter sina barn.

    Baltimores borgmästare Brandon Scott sa under en presskonferens att den ”obeskrivliga” tragedin ”belyser effekterna och behovet av att hantera spridningen av illegala vapen på våra gator.” Enligt lokala medier har det bara under juni skett 22 mord i Baltimore, och 54 skottlossningar. Staden, den största i delstaten Maryland, har drygt 600 000 invånare.

     

     

    Fler notiser