Det är olämpligt att trampa i den mordbrännarbensin man sätter eld på – se videon när australisk vandal får varma fötter

    1 juli 2023, kl 09.45

    I tisdags natt bröt sig två australiska mordbrännare med viss möda in i en frisersalong som renoverades. Ett basebollträ rådde inte på entrén, men det gick att ta sig in genom ett fönster på gaveln. Det visar en av flera övervakningsfilmer som fångade händelsen, där man också ser hur de båda männen förbereder sig.

    En av dem försöker få fyr på en hemmagjord sprängladdning, den andre häller entusiastiskt ut bensin på golvet längs med väggarna, och tänder sedan på. Det är ungefär då vandalen upptäcker att han hela tiden har trampat runt i bränslet, och det blir plötsligt väldigt varmt om fötterna. Till slut lyckades han ta sig ut genom en dörr, och kumpanen hoppade ut genom fönstret de kommit in genom.

    Polisen sa att branden kunde släckas snabbt, och att den inte spred sig till andra företag i fastigheten där frisörsalongen har sin verksamhet. Också en stulen vit Honda CR-V fastnade på film, och hittades senare på en adress i Brisbane. Polisen gjorde husrannsakan, och grep en 39-årig man. Han åtalas för två fall av mordbrand, och ett fall av olaglig hantering av sprängämnen. Den andre mannen är ännu inte identifierad.

     

     

    Fler notiser