Upplopp och plundring sprider sig över Frankrike och in i Belgien efter tonårings död – Macron festar med Elton John

  30 juni 2023, kl 19.07

  Under natten till fredagen spred sig upplopp och plundring i Frankrike, efter att en trafikpolis tidigare i veckan skjutit en tonårig bilist till döds, meddelar Daily Mail. Polisen möter demonstranter med våld; 650 gripanden när allmänheten strömmade ut på gatorna i Frankrikes storstäder en tredje natt.

  Demonstranterna brände bilar, barrikaderade gator och kastade projektiler mot polisen. Andra klottrade ”Hämnd för Nahel”, den tonåring som sköts till döds, på byggnader och busskurer samtidigt som en bank sattes i brand. I ett desperat försök att stävja det omfattande våldet placeras 40 000 franska poliser ut i dag, över hela landet. Inrikesminister Gerald Darmanin säger till media att ”Statens svar kommer att vara extremt fast.”

  Samtidigt har den kaotiska situationen med våldsamma sammandrabbningar spridit sig till den belgiska huvudstaden Bryssel. Rädsla finns för att ytterligare protester kan sprida sig till andra europeiska huvudstäder.

  Det dyker också upp bilder på president Emmanuel Macron som festar tillsammans med Elton John. Macron filmades också under en konsert på en arena i Paris under onsdagskvällen, i samband med sångarens avskedsturné, vilket upprörde många.

   

   

  Fler notiser