Se korkade människor göra dumma saker – video visar när en man låtsas hoppa ner i kanjon i USA, tappar sedan fotfästet

  30 juni 2023, kl 17.00

  Vad gör man inte för att skapa innehåll till sina sociala medier? Visningarna måste in. Under onsdagen uppmärksammade Reddit en chockerande video som visar en besökare på en utsiktsterrass vid en kanjon i Utah.

  En man i shorts, limegrön t-shirt och bakvänd keps vänder sig till vad förmodas vara den filmande flickvännen, och hörs säga vad som låter som ”Jetzt?” (tyska för ”Nu?”). En kvinnlig turist syns vid räcket till höger när mannen tar sats och hoppar jämfota över staketet. Men istället för att landa säkert ramlar han bakåt, och glider allt närmare kanten …

  Det sju sekunder långa klippet slutar med mannen stannar vid kanten med armarna utsträckta, och undviker med en hårsmån en enkel resa 240 meter ner i avgrunden.

  En av toppkommentarerna på Reddit löd ”Som barn undrade jag alltid hur folk hamnar i kanjoner som denna, men jag kunde aldrig ha gissat att det här var anledningen.” En annan skrev ”Borde haft bruna byxor”, och kommentaren ”Det naturliga urvalet verkar ha tagit ledigt” uppskattades av många.

  En annan farlig plats för turister i USA är Grand Canyon, där uppskattningsvis elva människor dör varje år, meddelar nyhetskanalen LBC. Där är fallhöjden som mest 1,8 kilometer.

   

   

  Fler notiser