Nigel Farage får sitt bankkonto avstängt, sex andra banker vill inte ha honom som kund

    30 juni 2023, kl 11.27

    Nigel Farage har fått reda på av sin bank att hans privata konto kommer stängas. Det efter att banken tagit ett ”kommersiellt beslut”, och andra storbanker han varit i kontakt med vill inte ta emot hans tillgångar, rapporterar The Telegraph.

    Farage berättar själv om händelsen i en video. Han säger att han varit i kontakt med 6–7 banker, som alla nekat honom att bli kund där, både privat och för sitt företag. Utan bankkonto blir man en ”icke-person” menar Farage, som till exempel inte kan ta lån.

    Om banken kan göra det mot mig, kan de göra det mot dig, säger han. Han spekulerar i att han utsatts för selektiv negativ särbehandling då han varit ledande i Brexit-kampanjen.

    Han kan också blivit stämplad som en ”politiskt exponerad person”, vilket är ett begrepp banker använder sig av för att arbeta mot penningtvätt och mutor.

    Detta kommer strax efter att andra personer på högerkanten fått sina konton nedstängda. Till exempel Richard Tice som leder partiet Reform UK. Och Toby Youn, som driver yttrandefrihetsorganisationen Free Speech Union.

     

     

    Fler notiser