Mamman och barnet omkommer efter olyckan på Stena Spirit-färjan – svensk och polsk polis samarbetar med utredningen

    30 juni 2023, kl 15.01

    Den sjuårige pojke och hans 36-åriga mamma som föll överbord från Stena Spirit under torsdagen har nu avlidit. En talesperson från den polska polisen har bekräftat uppgifterna till nyhetssajten Polsat News. Det var svensk polis som informerade sina polska kollegor, som sedan kunde meddela de anhöriga.

    Färjan var på väg från Karlskrona till Polen när händelsen inträffade. Detaljerna om olyckan är fortfarande få. I en intervju med den polska nyhetstidningen Dziennik Bałtycki säger Agnieszka Zembrzycka, Stena Lines presstalesperson, att övervakningsfilmer kastar nytt ljus över fallet. ”Av det material vi samlat in stämmer dock inte uppgifterna som framkommer i media om att barnet föll, och att en vuxen sedan hoppade ut efter barnet.”

    16.20 under torsdagen larmade kaptenen ombord om att två personer hamnat i vattnet. Räddningshelikoptrar från Tyskland, Polen och Sverige, samt flera Nato-fartyg, anslöt sig till sökandet. De fanns i området för en övning.

    Vid halv sex på eftermiddagen kunde svensk räddningstjänst meddela att mamman och barnet var i säkerhet, men deras liv ändades senare. Ett antal förhör har hållits med besättningen på färjan för att klarlägga händelseförloppet.

     

     

    Fler notiser