Ett damhockeylag vid Harvards universitet i USA tvingas träna nakna – kallas för ”The Hunger Games” för mental hälsa

    30 juni 2023, kl 15.30

    Harvards universitet har lovat att se över kulturen i sitt damhockeylag, efter att huvudtränaren Katey Stone, 57 år, nyligen gick i pension efter 29 år som tränare. Hon uppmärksammas för fyra nationella mästerskap, men också för att ha skadat spelare känslomässigt.

    Flera tidningar har rapporterat om en giftig kultur på och utanför isen, inklusive anklagelser om att spelare kände sig tvingade att dricka alkohol och utföra ”sexuellt laddade rollspel” som en del av nollnings-ritualer, enligt The Athletic och The Boston Globe.

    I en tidigare artikel beskriver The Athletic en kultur i laget där spelare rutinmässigt ställdes mot varandra; en av spelarna kallade det för ”The Hunger Games” för mental hälsa. Under några år blev också förstaårsstudenterna tillsagda att nakna göra övningen “Stålmannen” på isen – vilket föranledde vissa skador i form av blodiga bröstvårtor.

    Universitet utreder nu saken med hjälp av en advokatfirma. ”Vi har nu en möjlighet att avsluta lagtraditioner som är skadliga för lagkulturen, och oförenliga med våra gemenskapsnormer”, sa idrottschef Erin McDermott i ett uttalande. Stone sa i ett pressmeddelande att ”beslutet att gå i pension från vilket yrke som helst är aldrig ett lätt beslut.”

     

     

    Fler notiser