Gift par i Texas skjuter mot två beväpnade rånare på bensinstation – en av rånarna skjuts flera gånger, den andre flyr

    29 juni 2023, kl 16.24

    Vid halv sex på tisdagskvällen stannade ett gift par för att tanka vid en bensinstation. Mannen gick in för att handla litet, och då såg kvinnan två beväpnade män komma till platsen med var sin bil, meddelar New York Post. Både kvinnan och maken var beväpnade, och hon ringde sin man för att uppmärksamma honom om faran, och satte fart mot macken.

    När en av de beväpnade brottslingarna försökte råna personalen slog den andre till maken, och hotade med att döda honom. Kvinnan kom in; hon och maken sköt rånaren i fråga med flera skott. Den andre gärningsmannen flydde platsen med sin bil.

    Varken kvinnan eller maken skadades i attacken, och de ringde sedan polisen. När de anlände vaktade paret den skjutne mannen med sina dragna pistoler, som de har rätt att bära. Den misstänkte, 39-årige Mario Ipina Duque, är fortfarande inlagd på sjukhus, i väntan på åtal för sin roll i händelsen.

    Enligt tv-kanalen ABC 13 dödades fem personer i samband med åtta skottlossningar under en tolvtimmarsperiod i Houston-området under natten mot onsdagen. En av de som attackerades men överlevde var en kvinna i 20-årsåldern, som sköts i stussen. ”Håll dig borta från min man”, sa den kvinnliga skytten, och gick sin väg.

     

     

    Fler notiser