Spänningarna ökar i Paris – 17-årig pojke skjuts till döds av polis när han vägrar stanna den Mercedes AMG han kör

    28 juni 2023, kl 14.45

    Nu utreds en fransk polis för mord i samband med tisdagens dödsskjutning av en 17-årig pojke i Parisförorten Nanterre. Pojken lydde inte order om att stanna sin bil, meddelar The Guardian. Polisen sköt då mot ynglingen, som senare dog av sina skador. En video som delas på sociala medier visar två poliser bredvid bilen, en Mercedes AMG, av vilka en skjuter när föraren drar iväg.

    En passagerare omhändertogs av polisen, men släpptes senare. Föraren var sedan tidigare känd av rättsväsendet för att ha vägrat stanna på polisens uppmaning.

    Sporadiska sammandrabbningar bröt ut mellan ungdomar och polis på tisdagskvällen, när ilskan över tonåringens död växte i lokalsamhället. Vissa grupper tände eld på barrikader och soptunnor, slog sönder en busshållplats och kastade smällare mot polisen, som svarade med tårgas. Nio personer greps.

    2022 sköts 13 personer ihjäl av polisen i samband med trafikstopp. Det här var det andra dödsfallet under sådana omständigheter i år. En sammanställning från Reuters över dödliga skottlossningar 2021 och 2022 visar att majoriteten av offren var svarta eller av arabiskt ursprung.

     

     

    Fler notiser