”Men ska inte bakbenen gå åt andra hållet?” – den fula hunden Scooter var nära att bli avlivad som valp, men vinner pris

  27 juni 2023, kl 09.40

  Nu står det klart vem som fulast i hundvärlden är! Den högt älskade Scooter, en sjuårig kinesisk nakenhund (Chinese crested dog), vann även domarnas hjärtan under en tävling i Petaluma, Kalifornien, meddelar The Guardian. Det världsberömda evenemanget är en del av Sonoma-Marin-mässan, som de senaste 50 åren främjar hundadoptioner. Man visar också upp extraordinära hundar som trotsat motgångar, och firar deras skavanker.

  Och Scooter har haft sin beskärda del av motgångar. Som liten valp var det nära att han avlivades, då bakbenen var vända … bakåt. Men ödet ville annorlunda, och en kärleksfull tvåbening tog hand om honom. Med hjälp av terapi och en specialbyggd vagn kan Scooter gå, och ”har ingen aning om att han är annorlunda än alla andra hundar”, kan man läsa i hans biografi.

  ”Jag är överlycklig och otroligt stolt över att Scooter korats till vinnaren i ’världens fulaste hund’-tävling”, säger Linda Elmquist, Scooters matte, i ett uttalande. ”Trots de utmaningar han har ställts inför med sina deformerade bakben har Scooter trotsat alla odds, och visat oss den sanna innebörden av motståndskraft och beslutsamhet.”

  Den stolte Scooter fick förutom 15 000 kronor också en gyllene trofé.

   

   

  Fler notiser