En allvarligt skadad man hittas i samband med skottlossning i Tumba, Stockholm – två misstänkta personer har gripits

    27 juni 2023, kl 10.00

    00.38 fick polisen i Stockholm larm från flera personer om höga smällar i ett bostadsområde i Tumba, Botkyrka. ”En man anträffades inomhus med allvarliga skottskador, men var vaken och talbar”, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson vid Stockholmspolisen, till SVT Nyheter.

    Mannen, som är i 30-årsåldern, fördes till sjukhus med ambulans. Enligt polisen tyder utredningsåtgärder på att mannen skjutits i en bostad. ”Vittnen har sett en eller flera gärningsmän lämna platsen i en personbil,” enligt Boström Thomas.

    Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök, och två misstänkta personer har gripits. Det rör sig om en man i 35-årsåldern, samt en pojke under 18 år.

    ”Det är många vittnen som hört smällar som vi nu pratar med. Vi kommer även att genomföra en teknisk undersökning, och en kartläggning kring de inblandade personerna”, avslutar Boström Thomas.

    På frågan om det rör sig om en gänguppgörelse säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid polisen, till TT att ”Det är för tidigt att säga. Men det är klart att vi tittar på kopplingar som de här personerna har till andra personer, och eventuella kopplingar till kriminella nätverk.”

     

     

    Fler notiser