Skottskadad äldre man hittas i villa i Malmö, och någon skjuter en yngre man i Kävlinge när han cyklar till jobbet

    26 juni 2023, kl 10.04

    01.17 natten till måndagen får polisen in ett samtal från en man som uppger att han blivit skjuten när han befann sig inomhus i en villa, meddelar polisen på sin webbplats. Flera polispatruller skickades till adressen, och en skadad man i 70-års åldern anträffas skadad i huset. Enligt initiala uppgifter har skotten avlossats utifrån.

    Mannens skadeläge bedöms som allvarligt, och han fördes till sjukhus med ambulans. ”Vi har rubricerat ärendet som försök till mord”, säger vakthavande polisbefäl Peter Martin till Sydsvenskan. Orsaken bakom dådet är oklart. Ingen har gripits.

    04.45 skottskadas en man i 20-årsåldern i en gångtunnel på Minnesdalsvägen i Kävlinge, Skåne. Han ringer själv till polisen, och flera poliser skickas till platsen. ”När han passerar en gång-/cykeltunnel vid järnvägen skjuter en okänd man honom”, säger polisens presstalesperson Patric Fors till P4 Malmöhus. ”Vi har spärrat av för att göra en teknisk undersökning.”

    Mannens skadeläge är okänt, men polisen har kunnat förhöra honom på sjukhus. ”Det bedöms vara ett skarpt skott som träffat honom”, säger Fors till Expressen. Ingen är gripen eller misstänkt.

     

     

    Fler notiser