Flygplatsarbetare i Texas omkommer när han går för nära en jetmotor på ett plan som nyss landat, och sugs in i motorn

    26 juni 2023, kl 13.55

    Sent på fredagskvällen förra veckan landade ett Delta Air Lines-plan på San Antonios internationella flygplats i Texas. Planet taxade som vanligt till den övertäckta brokorridoren för att låta passagerarna lämna planet, men en av de båda jetmotorerna var fortfarande i drift.

    Det var då en flygplatsarbetare gick framför motorn, och han sögs omedelbart in i den och omkom. Enligt en källa som The Guardian talat med var det en medveten handling, och polisen utreder nu händelsen.

    Unifi Aviation, som tillhandahåller marktjänster åt flygbolagen, säger till den lokala tv-kanalen KENS 5 att ”denna incident inte är relaterad till Unifis operativa processer, säkerhetsprocedurer och policyer.” De sa också ”Av respekt för den avlidne kommer vi inte att dela någon ytterligare information just nu.”

    En liknande olycka hände i december 2022, när en arbetare på en flygplats i Alabama dog efter att ha sugits in i en jetmotor. Flygplanets piloter varnade flygplatsarbetarna om att motorerna skulle användas ett tag efter landningen. En kvinna, som flera gånger varnats för att motorerna var i drift efter landningen, gick framför en av dem och omkom omedelbart.

     

     

    Fler notiser