Gäst tillbringar 603 nätter på femstjärnigt indiskt hotell utan att betala – anställda manipulerade kontoinformationen

    25 juni 2023, kl 09.11

    Indisk polis utreder en misstänkt bedragare som tillbringade nästan två år på ett femstjärnigt hotell utan att betala, enligt Indian Express. Ankush Dutta bokade ett rum på Roseate House Hotel i Delhi den 30 maj 2019, och skulle egentligen checka ut nästa dag. Istället förlängde han sin vistelse med 603 nätter, till den 22 januari 2021, och lämnade efter sig obetalda räkningar på 700 000 kronor.

    En av de anställda, Prem Prakash, kunde manipulera hotellets bokningssystem för att nollställa kostnaden för Duttas vistelse. ”Hotellets personal påstås ha förfalskat och raderat ett stort antal poster på nämnda gästs konto i hotellets system”, säger den lokala polisen till The Indian Express. ”Han tog till och med bort Duttas namn från de dagliga ekonomiska rapporterna för hotellgästerna.”

    Kontanta betalningar registrerades inte, checkar och kvitton förfalskades, och andra gäster fick betala för en del av Duttas kostnader. Då rapporterna såg ut att stämma fanns det ingen möjlighet för ledningen att märka av konspirationen.

    Nu utreds Dutta, Prakash och andra anställda på hotellet, och de kan säkert räkna med böter och kanske även en tid på något enstjärnigt fängelse.

     

     

    Fler notiser