Skottlossning i Uppsala där pojke skadas, buss träffas med flera skott – fyra misstänkta skottlossningar i Göteborg

  24 juni 2023, kl 10.41

  Strax före sex på kvällen under midsommarafton fick polisen i Uppsala larm om skottlossning i Gottsunda, möjligen med automatvapen. Enligt polisen har ett stort antal skott avlossats. ”Någon säger att det skjutits så mycket som 20–30 skott. Flera säger att det lät som automateld”, säger Mats Länn, befäl vid polisens regionledningscentral, till Expressen.

  En 14-årig pojke har förts till sjukhus meddelar polisen. Det är oklart om pojken var tilltänkt offer eller förbipasserande. ”Vi är inte helt säkra”, säger Per Bjurström, vakthavande befäl på polisen Region Mitt, till SVT Nyheter. En linjebuss med passagerare träffades också av flera skott, liksom en lägenhet 400 meter bort. Ingen har gripits.

  I Göteborg fick polisen flera samtal om misstänkta skottlossningar i Angered. Totalt misstänker man att det handlar om fyra skottlossningar vid olika platser, och alla ska ha skett vid tvåtiden på natten. Enligt uppgifter från polisen tror man att någon har skjutit rakt upp i luften från en bil på tre olika ställen.

  ”Vi har kunnat bekräfta en skottlossning, och de andra tre jobbar vi med för fullt”, sa Martin Hallberg, polisens vakthavande befäl vid polisen i Väst till Göteborgs-Posten.

   

   

  Fler notiser