Ja, män med rediga näsor har verkligen större penisar, bekräftar forskare – beror på höga halter testosteron i livmodern

  25 juni 2023, kl 11.00

  Sedan byxornas begynnelse har anekdotiska bevis föreslagit att män med stora händer, fötter eller näsor är extra välsignade vad gäller vitaldelen. Vissa tror också att ett ringfinger som är längre än pekfingret pekar på ett större paket. Ny studie visar att män med långa näsor verkligen har större penisar.

  Forskarna, ett team vid ett universitet i Sydkorea, rekryterade 1 160 män i 30-årsåldern, mätte näsans storlek och jämförde den med storleken på deras icke-erigerade penis. Resultatet stöder en japansk studie från 2021, som fann att män med en näsa som var 4,5 cm lång hade en genomsnittlig icke-erigerad penisstorlek på 10 cm. De vars snok sticker ut 5,5 cm var utrustade med en genomsnittlig vilande penisstorlek på 13,4 cm.

  Studien, som publicerats i den vetenskapliga tidskriften Translational Andrology and Urology, visar också att män med stora fötter sannolikt har en penis med en större omkrets. ”Flera studier har föreslagit att hormonexponering under fostrets utveckling påverkar tillväxten av reproduktiva organ”, sa Sungwoo Hong, en av forskarna.

  Det är ännu oklart hur Cyrano de Bergeracs imponerande näsa korrelerar med tillståndet innanför byxknapparna.

  Cyrano de Bergerac, fransk 1600-tals dramatiker

   

   

  Fler notiser