Kan det vara sant? Musk, 51 år, och Zuckerberg, 39 år, kommer överens om att slåss mot varandra i MMA-bur i Las Vegas

    22 juni 2023, kl 13.15

    Det började med att Musk twittrade att ha var redo för en ”burmatch” med Zuckerberg. ”Jag är redo om han är det”, meddelar The Verge. Meta-bossen svarade glatt ”Jag gillar dig Elon, men du borde börja träna”, och frågade ”Var?” Svaret kom snart: ”Vegas Octagon.”

    Musk twittrade senare: ”Jag tränar nästan aldrig, förutom att plocka upp mina barn och kasta dem i luften.” Enligt The Verge har Musk övertaget när det gäller ren fysisk storlek, och slogs enligt egen utsago rejält när han växte upp i Sydafrika.

    Samtidigt har Zuckerberg redan tränat MMA, och vann nyligen en jujutsu-turnering. Han hävdar också att han nyligen genomfört det ansträngande träningspasset ”Murph Challenge” på knappt 40 minuter.

    Bakgrunden till utmaningen tros vara att Musk retat Zuckerberg, som i sin tur är inne på att skapa en egen version av Twitter. ”Jag har alltid tyckt att Twitter borde ha en miljard användare”, sa han i en intervju.

    Octagon är tävlingsmattan och det inhägnade området som används för Ultimate Fighting Championship (UFC)-matcher. Den åttkantiga buren har ett nästan två meter högt stängsel. UFC är baserat i Las Vegas, Nevada, och många topprankade MMA-utövare ingår i organisationen världen över.

     

     

    Fler notiser