Göteborg: man skjuts ihjäl i en bostad i Hisings Kärra, Malmö: man skjuts ihjäl i ett parkeringshus, hittas i en bil

    21 juni 2023, kl 10.08

    16.47 fick polisen i Göteborg larm om en misstänkt skottlossning på Prilyckegatan, Hisings Kärra, och en skottskadad man anträffas i en bostad, enligt polisens webbplats. Polis följer med transporten till sjukhuset med ambulans. En halvtimme senare grips en man på platsen; även han är skadad och förs till sjukhus.

    Under kvällen gjordes en teknisk undersökning av lägenheten. Den man som greps misstänkt för delaktighet i brottet var då fortfarande under vård, och kunde inte inte delges misstanke. Strax efter midnatt avled den skadade mannen som först hittades på platsen. Två personer anhölls under kvällen av jouråklagare.

    Strax innan elva på kvällen fick polisen i Malmö larm om misstänkt skottlossning i Ica Maxis parkeringshus i Malmö, och flera hade sett en skjuten man i en bil, meddelar SVT Nyheter.

    23.22 kunde polisen meddela att mannen är avliden. Polisen vill enligt Dagens Nyheter inte uppge om mannen avled på platsen eller senare. En eller flera gärningspersoner ska ha flytt från parkeringshuset. Tidigt på onsdagsmorgonen hade polisen ännu inte gripit någon.

     

     

    Fler notiser