Gäng i Katrineholm kastar sten i huvudet på kvinna, attackerar sedan två polispatruller som kommer till platsen

    20 juni 2023, kl 12.47

    Vid tiotiden under måndagskvällen larmades polisen i Katrineholm till Nävertorp, efter larm om stenkastning mot en kvinna i 50-årsåldern, meddelar SVT Nyheter. De misstänkta är ett gäng med ett tiotal personer i 20-årsåldern, och stenkastningen mot kvinnan ska ha varit helt oprovocerad. ”Hon fick ett jack i bakhuvudet, och blödde ganska rejält”, säger Laila Eriksson, ledningsbefäl polisregion Öst.

    ”Senare vid 22.30 kom rapporter att gänget fanns på en annan adress i samma område”, sa Eriksson till Katrineholms-Kuriren. ”Vi stack dit med två bilar, men dessa angreps av ett klart större antal personer än poliserna. Så det var gemensamt våld mot polisen, men oklart hur länge allt pågick.”

    På frågan om det är vanligt att polisen angrips på detta sätt svarade Eriksson: ”Nej, det är fruktansvärt tragiskt. Vad är det för medborgare vi har när polisen angrips som försöker skydda en kvinna? Detta ska vara ett gäng som kan ställa till med oreda. Vi vet vilka det är, och jobbar aktivt mot dem.”

    Enligt P4 Sörmland greps en person misstänkt för narkotikabrott och våldsamt motstånd, tre andra greps misstänkta för förgripelse mot tjänsteman. Ingen har gripits för den misstänkta misshandeln.

     

     

    Fler notiser