Försök till mord 1) en man knivskärs i Bredäng, södra Stockholm, och 2) skottlossning mot fastighet i Kärra, Göteborg

    20 juni 2023, kl 09.14

    22.46 på måndagskvällen fick polisen in ett larm om misshandel i Bredäng, i södra Stockholm. En man i 30-årsåldern hade skadats av en annan man med ett stickvapen. ”Det hade blivit bråk på platsen”, säger Sylvia Oldin, polisens presstalesperson, till SVT Nyheter. Mannen skadades allvarligt i överkroppen, men fick inte livshotande skador. Även en tonårspojke skadades lindrigt.

    En man greps av på plats av polis, kort efter händelsen. ”Gärningsmannen som attackerade var fasthållen av andra personer på plats när de ringde oss. De höll fast honom tills vi kom”, säger Hägg. Den gripne mannen fick lindriga skador; polisen rubricerar händelsen som försök till mord.

    Polisen i Göteborg har inlett en förundersökning om försök till mord, efter det att skott avlossats mot ett flerfamiljshus i Kärra sent på måndagskvällen. Larmet kom till polisen vid tiotiden på kvällen. ”En skjutning har skett mot fasaden på en lägenhet i ett flerfamiljshus”, säger Helena Clase, vakthavande befäl vid polisen, till Göteborgs-Posten.

    Platsen spärrades av, och polisen genomförde hundsök samt dörrknackning. Ingen person ska ha skadats av skotten, ingen person är ännu frihetsberövad.

     

     

    Fler notiser