Chockerande video – fransk hemlös rånare följer efter mormor och hennes sjuåriga barnbarn, slänger ut dem på trottoaren

    20 juni 2023, kl 13.32

    Under måndagseftermiddagen följde en hemlös rånare efter en 73-årig mormor och hennes unga barnbarn i den franska hamnstaden Bordeaux, enligt tv-kanalen CNews. De försökte stänga ytterdörren, men mannen tvingade sig in i deras hem. Sekunden efter slängde han ut dem på trottoaren med full kraft, en attack som har chockat Frankrike.

    Mannen ryckte sedan våldsamt upp det gråtande barnet, kastade henne åt sidan och snodde åt sig hennes mormors ägodelar. Kvinnan skadades i huvudet, armbågen och foten, flickan kom undan med skrubbsår. Den misstänkte 29-årige mannen greps en timme senare – han är född i Bordeaux, är hemlös och har ett digert brottsregister, bland annat flera narkotikabrott.

    ”Polisen kan honom utantill, de ser honom ströva runt i centrala Bordeaux varje vecka”, sa den lokala polisens talesperson Xavier Bounine till CNews. Enligt poliskällor har mannen inte längre en fullt fungerande kognitiv förmåga, och gjorde våldsamt motstånd när han greps.

    En liknande attack skedde tidigare i juni i staden Annecy, känd för sina kanaler som går igenom staden. En 31-årig man attackerade då bland annat en mamma och hennes barn i en barnvagn, men en student lyckades avvärja anfallet.

     

     

    Fler notiser