Flera maskerade individer fritar en person från Migrationsverkets förvar i samband med ett sjukhusbesök i Katrineholm

    19 juni 2023, kl 19.45

    Strax efter tio på söndagskvällen fick polisen ett larm från Kullbergska sjukhuset i Katrineholm. En person från Migrationsverkets förvar i Flen hade under ledsagning gjort ett sjukhusbesök, och mannen fritogs sedan av maskerade individer, meddelar polisen på sin webbplats.

    ”Vi har ingen kännedom om att någon ska ha skadats fysiskt vid händelsen”, säger Johnny Gustavsson, polisens presstalesperson, till SVT Nyheter. Det är oklart hur många som fritog den intagne.”

    I Migrationsverkets förvar i Flen hålls bland annat människor inlåsta i väntan på utvisning. Enligt Aftonbladet ledsagade två anställda på förvaret personen. Vid sjukhuset stötte de på flera maskerade män som fritog den förvarstagne, och försvann i ett fordon. ”Det är oklart om de var beväpnade”, avslutar Gustavsson.

    Jourhavande förundersökningsledare beslutade att öppna en förundersökning om främjande av flykt. En person med misstänkt koppling till händelsen greps vid en fordonskontroll på E4:an i närheten av Jönåker. Ett annat fordon med misstänkt anknytning till brottet lokaliserades öster om Stavsjö. Varken gärningsmännen eller den fritagne individen har hittats.

     

     

    Fler notiser