Brittisk elev identifierar sig som katt – woke-lärare hotar sedan en klasskamrat med avstängning för brist på respekt

    19 juni 2023, kl 10.56

    En brittisk woke-lärare får viss kritik efter att ha sagt till en elev att hon borde ”gå i en annan skola”, meddelar Mail Online. Det skedde efter att eleven i fråga avvisat en klasskamrats påstående om att hon identifierade sig som en katt. Vad läraren inte visste var att samtalet efter lektionen spelades in.

    Läraren inledde pratstunden med att säga hon behövde ett riktigt pedagogiskt samtal om jämställdhet, mångfald och inkludering. ”Hur vågar du? Du gör bara någon riktigt upprörd, säger saker som att ’[du] borde få psykvård’.” Flickan svarade ”Jag sa inte det, jag sa bara att om de vill identifiera sig som en ko eller något, så mår de verkligen dåligt och är galna.”

    ”Jag sa bara min åsikt”, fortsätter eleven. ”Om jag kan respektera deras åsikter, kan de då inte respektera min?” Hon erkänner att hon kände sig tvungen att fråga sin klasskamrat ”Hur kan du identifiera dig som en katt när du är tjej?”

    Gymnasieskolan, Rye College i södra England, fick ta emot tusentals arga meddelanden i sociala medier efter att ljudinspelningen blev viral. Skolan har tidigare kritiserats för sina planer på att omskola barn som inte uppträder politiskt korrekt.

     

     

    Fler notiser