Sadistisk tidigare dömd brittisk mördare torterar igelkott samtidigt som han bär lösbröst – får fängelse i 18 månader

    17 juni 2023, kl 14.07

    Britten Richard Coyle, 56 år, ertappades iförd lösbröst med att tortera en igelkott, när polisen tvingade sig in i hans barrikaderade sovrum. Igelkottshonans mage hade skurits upp medan den fortfarande levde. Den fördes till en veterinär, men var så hårt stympad att den måste avlivas.

    Hans advokat hävdade att den tidigare soldaten lider av PTSD efter sin militärtjänst i Bosnien och Nordirland. Domaren sa sedan till Coyle ”Dina handlingar var sadistiska. Det var inte bara grymt, det var tortyr av ett försvarslöst djur.” Nu får han fängelse i 18 månader, och totalförbud att hantera djur i 20 år.

    Attacken på igelkotten var den andra händelsen av detta slag på bara två år. Han fängslades 2020, när han var hemlös och bodde i ett tält, för att ha torterat en igelkott. Vid det tillfället härmade han rösten från en kvinna i nöd, och vädjade om hjälp när han skar av det försvarslösa djurets ben, och sedan brände det. Polisen skyndade till platsen efter att ha hört vad som verkade vara en kvinna som skrek ”Hjälp mig! Hjälp mig, någon!”

    Coyle, en före detta boxningsmästare i armén, slog 2006 ihjäl en lägenhetskompis i södra Wales, med ett enda slag.

     

     

    Fler notiser