Man gripen i Nigeria för hets mot folkgrupp efter twitterinlägg: “Låt oss döda alla igbos. De är våldsamma människor.”

    17 juni 2023, kl 15.50

    Polisen i delstaten Osun har gripit Kehinde Adekusibe, en 28-årig person som på sin Twitter-sida skrivit ogillande om folkgruppen Igbos.

    Den 18 maj twittrade Adekusibe: “Låt oss döda alla Igbos. Låt oss spola ut dem från Yorubas marker. Jag hatar dessa människor med passion. De är våldsamma människor. De är de värsta. De hatar oss. Låt oss hata dem utan att hålla tillbaka.” Cyberbrottsenhet i Ilesa spårade upp och arresterade Adekusibe. Den misstänkte har erkänt brottet och kommer att åtalas i domstol efter avslutad utredning.

    Polisens talesman, Olumuyiwa Adejobi, uppgav att polisledningen agerade snabbt efter att ha mottagit rapporten och att detektiver från cyberbrottsenheten arresterade den misstänkte i Ilesa. Adekusibes kommentarer på Twitter hade väckt upprördhet bland användarna och många krävde att han skulle gripas. Adekusibe avaktiverade sitt Twitter-konto på grund av motreaktionerna.

    I polisens uttalande noterades också att “varje brott som begås lämnar ett spår, och de skyldiga kommer säkert att få stå till svars.”

     

     

    Fler notiser