Dödlig attack när en 30-årig amerikan knuffar ner två kvinnor från USA vid slottet Neuschwanstein, i södra Tyskland

  17 juni 2023, kl 10.45

  Enligt den tyska nyhetssajten Merkur omkom en 21-årig kvinna efter en attack nära slottet Neuschwanstein, södra Tyskland, i torsdags. Hennes 22-åriga väninna skadades svårt. Det skedde efter att en 30-årig man träffade turisterna på en vandringsled i närheten av slottet. ”Mannen lotsade sedan de två till en utsiktsplats”, meddelar den lokala polisen i ett pressmeddelande. ”Där attackerade han den 21-åriga kvinnan fysiskt.”

  När 22-åringen försökte stoppa sexattacken slängde mannen ner henne i en ravin nedanför slottet. Därefter fortsatte han med sitt försök till övergrepp mot 21-åringen, innan han slängde ner också henne i dalgången. Räddningstjänsten kallades till platsen och förde offren till sjukhus, men den yngre kvinnan avled under natten av sina svåra skador.

  Enligt polisen är den misstänkte gärningsmannen en 30-årig amerikan som försökte fly, men greps i närheten av brottsplatsen. Åklagaren uppger att även offren kommer från USA. Polisen utreder mannen för mordförsök, mord samt sexualbrott.

  Slottet Neuschwanstein är en av de mest kända och mest besökta sevärdheterna i Tyskland, och ses som förebilden för Disneys Törnrosaslott. Det är ett vanligt motiv på pussel och affischer.

   

   

  Fler notiser