Colombiansk polis utpressar affärsman men kollegorna kommer på honom – försöker svälja sedelbunt, förs till sjukhus

  17 juni 2023, kl 09.11

  Korruptionen är utbredd i Colombias polisväsende, och två poliser i Soacha, en förort i utkanten av huvudstaden Bogotá, använde falska anklagelser om sexualbrott för att pressa en företagsägare på pengar. Vad de inte visste var att poliskollegorna på Colombias enhet för kidnappning och utpressning visste vad de sysslade med.

  När de giriga poliserna besökte affärsmannen för att få sina pengar passade de som utredde korruptionen i landet att hälsa på. En av utpressarpoliserna slukade pengarna i hopp om att få bevisen att försvinna. Det gick så där. En video visar hur han sedan, från baksätet i en polisbil, säger att han är oskyldig. ”Jag har inte fått någonting, absolut ingenting, jag vet inte vad ni pratar om.”

  Det är ungefär då som polisen i fråga får svårt att andas, och han förs till sjukhus. Med viss svårighet kunde läkarna få ut sedlarna, värda motsvarande en svensk tusenlapp. Mannen fick stanna kvar på sjukhuset ett tag, innan det var dags för en mer spartansk logi en längre tid, tillsammans med sin kollega.

  Nu skämtar många i landet om händelsen på sociala media, med bland annat klipp från tv-serien Simpsons där poliser och pengar är en del av handlingen.

   

   

  Fler notiser