00:53. Detonation. Hässleholm. Under natten till fredagen sprängdes en dörr till en restaurang bort vid en innergård

    16 juni 2023, kl 09.42

    En knapp timme in på fredagsdygnet vaknade boende i Hässleholm av en kraftig explosion. Den här gången kunde sprängningen lokaliseras till en innergård, där en restaurang har sin uteservering, meddelar SVT Nyheter. Dörren in från uteserveringen till själva restaurangen är bortsprängd, och några fönster skadades. Det finns inga uppgifter om personskador.

    ”Restaurangen var stängd, så det ska inte ha varit några människor där inne”, sa polisens vakthavande befäl Jerker Olsson till TT.

    Platsen spärrades av, och polisen uppmanade allmänheten att hålla sig borta från kvarteret. Ett par timmar senare kom nationella bombskyddet till platsen för att undersöka ödeläggelsen, tillsammans med kriminaltekniker. Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse. Avspärrningarna hävdes vid sjutiden på fredagsmorgonen.

    Hässleholm har drabbats av flera explosioner under den senaste tiden. Bland annat exploderade en bil i centrala Hässleholm den 8 juni. Sent i maj skedde en annan explosion där flera bilar började brinna; två ynglingar på en elsparkcykel ska ha setts lämna platsen strax innan det smällde, meddelade Norra Skåne. I maj sköts det också skarpt vid radhusen i Fredentorp.

     

     

    Fler notiser