Den haj som attackerar och äter upp rysk turist mumifieras i Egypten – specialister påbörjar nu balsameringsprocessen

    15 juni 2023, kl 09.46

    I juni åts den ryske turisten Vladimir Popov, 23 år, upp levande av en haj utanför en strand vid den egyptiska turistorten i Hurghada. Attacken filmades från stranden av förskräckta åskådare. Några av Popovs kroppsdelar återfanns i hajens mage, medan resten hittades av fiskare.

    Ett vittne sa att ”hajen släpade kroppen i två timmar. Den drog honom hela tiden under vattnet”, meddelar Independent. En kvinna tros ha plockats upp ur vattnet efter att ha varit nära där Popov dödades. Det är inte känt om hon var en släkting till 23-åringen.

    Efter attacken mot Popov, som bott i Egypten med sin far i flera månader i samband i kriget i Ukraina, fångades hajen och släpades i land. Den klubbades sedan ihjäl på stranden ”som hämnd”.

    Egyptiska myndigheter sa att hajen överlämnades till forskarna vid Institutet för marina vetenskaper och Röda havets reservat, för att de skulle försöka ta reda på orsakerna till dess beteende. Om möjligt skulle man också undersöka om hajen ifråga är den som tidigare orsakat flera olyckor. Specialister vid institutet har nu påbörjat balsameringsprocessen, enligt lokala medier, sedan ska hajen ska placeras i deras museum.

     

     

    Fler notiser