Många bröllopsgäster omkommer när en överlastad båt kapsejsar i Nigeria på måndagsmorgonen – flera barn bland de döda

    14 juni 2023, kl 15.15

    Hundratals människor, inklusive bröllopsgäster, befaras ha dött i delstaten Kwara i västra Nigeria efter att den båt de färdades i kantrade i floden Niger tidigt på måndagen, sa en lokal byhövding till CNN på tisdagen. Båten välte efter att ha träffat en trädstam.

    ”Det var en vigselceremoni i en närliggande by”, sa byhövdingen Abdul Gana Lukpada. ”Terrängen i samhället är fruktansvärd när det regnar. De som färdades med motorcyklar kunde inte åka med dem ut ur samhället. De bestämde sig för att använda en stor båt för att transportera bröllopsgästerna.”

    Runt tre på natten hade båten fyllts med upp till 300 passagerare, men under färden på floden träffade skeppet en trädgren dold under vattenytan, och man kapsejsade. Det forsande vattnet förde bort de flesta passagerarna. ”Jag har fått veta att bara 53 räddades. Resten befaras döda. Jag förlorade fyra av mina grannar”, avslutar Lukpada. Bland de döda finns flera barn.

    Båtolyckor är vanliga i många avlägsna samhällen över hela Nigeria, där lokalt tillverkade fartyg ofta används för transporter. De flesta olyckorna beror på överbelastning, och dåligt underhåll.

     

     

    Fler notiser