Den svenska speljätten Embracer (med spel som Remnant och Tomb Raider) måste miljardsänka kostnaderna – omstrukturerar

  14 juni 2023, kl 18.15

  Det svenska videospels- och mediaholdingbolaget Embracer Group, med säte i Karlstad, presenterade under tisdagen ett omfattande omstruktureringsprogram. I ett pressmeddelande säger man att kapitalutgifterna ska minska med minst 2,9 miljarder kronor. Målet är en finansiell nettoskuld under tio miljarder kronor vid slutet av räkenskapsåret 2023/24.

  Lars Wingefors, vd och medgrundare av Embracer Group, säger i pressmeddelandet att man initierar ”flera åtgärder för att stärka vår kassaflödesgenerering”. När delårsrapporten för Q4 publicerades förra månaden sa Wingefors att resultatet påverkades negativt av spelförseningar, svagare konsumentefterfrågan och svalt mottagande av vissa större lanseringar.

  GamesRadar+, en nyhetssajt som fokuserar på spelindustrin, säger att delar av företagets personal kommer att sägas upp, och att en del speltitlar ställs in. Däremot påverkas inte produktionen av ett nytt Tomb Raider-spel, något som många väntar på. Utvecklingen av spel som Remnant 2 och Alone in the Dark fortsätter som planerat. Wingefors noterar att de spel som påverkas främst rör sig om oanmälda projekt.

  Koncernen har 138 interna studios med över 16 600 medarbetare i mer än 40 länder.

   

   

  Fler notiser