25-årig man knivskuren till döds i Kroksbäck, Malmö, natten till onsdagen, svårt för polisen att upprätthålla ordningen

    14 juni 2023, kl 12.15

    23.01 larmades polisen i Malmö till Sörbäcksgatan, där en man i 25-årsåldern hittas knivskuren på en innergård på Kroksbäck. Flera polispatruller ryckte ut, då det enligt polisen var oroligt på platsen just efter att knivskärningen ägt rum.

    ”Patrullerna beskrev det som stökigt och begärde biträde dit. Vi har en rejält tilltagen resurs där, och om jag förstår det rätt har vi skapat ordning på platsen”, sa Rickard Lundqvist, presstalesperson polisregion Syd, till Sydsvenskan.

    ”När vi kommer fram till platsen är det väldigt stökigt, väldigt mycket folk runtomkring”, säger Jerker Olsson, vakthavande befäl vid polisen, till Sveriges Radio. Mannen hade livshotande skador, och i väntan på ambulans utförde polisen sjukvårdsåtgärder. Förutom att ta hand om den skadade mannen fick polisen även arbeta med att upprätthålla ordningen.

    ”Strax efter midnatt fick vi besked från sjukhuset att mannen avlidit”, enligt Olsson. Ingen är frihetsberövad eller misstänkt i ärendet.

    Ärendet rubriceras nu som mord. Polisen har under natten arbetat på brottsplatsen med bland annat specialsökhund, och en teknisk undersökning har genomförts. Avspärrningen på platsen hävdes strax efter klockan 05.00.

     

     

    Fler notiser