Masskjutning mitt i firandet efter att Denver Nuggets tagit NBA-titeln för första gången

  13 juni 2023, kl 23.07

  Tio personer skadades i en masskjutning i Denver tidigt på tisdagen, när basketfans firade Nuggets första NBA-titelvinst. Händelsen inträffade cirka en kilometer från Ball Arena, där Nuggets besegrade Miami Heat på måndagskvällen. Tre av de skadade befinner sig i kritiskt tillstånd, medan den misstänkte, en man, är bland de sju med icke-livshotande skador.

  Denver Police Department tror att skotten avlossades efter bråk som involverade flertalet individer. DE utreder fortfarande vad som ledde till bråket som resulterade i skjutningen. Polisens talesperson Doug Schepman uppgav att händelsen ägde rum i området med den största samlingen av människor under segerfirandet. Området spärrades av och bevismarkörer placerades ut på platsen.

  Utredningen är pågående och polisen intervjuar vittnen.

  Masskjutningen är den 291:a i USA i år, enligt Gun Violence Archive, som definierar en masskjutning som en incident där fyra eller fler personer dödas eller skadas.

   

   

  Fler notiser