Kvinna i 35-årsåldern anhålls efter mordförsöket på flickan i Ängelholm – är det samma kvinna som begått flera våldsdåd?

    13 juni 2023, kl 23.04

    Läget för flickan som knivskars på måndagseftermiddagen är fortsatt allvarligt, men stabilt. Jerker Olsson, polisens vakthavande befäl i region Syd, säger till Sveriges Radio att kvinnan som misstänks för attacken förhörts under kvällen, och har anhållits. ”Hon är misstänkt för mordförsök.”

    Sara Andersson, presstalesperson vid polisens ledningscentral, säger till SVT Nyheter att ”Det finns inget som tyder på att det finns en relation mellan de två.”

    Attacken inträffade vid 17-tiden i ett bostadsområde i centrala Ängelholm; nu utreder polisen om den misstänkta kvinnan också kan ha utfört andra våldsdåd i staden den senaste tiden. ”Vi tittar på om det finns ett samband. Det är inte omöjligt att det rör sig om samma kvinna, men jag kan inte säga det med säkerhet”, avslutar Andersson.

    Överfallen som kvinnan misstänks för ska ha inträffat sent på eftermiddagarna under perioden 31 maj–7 juni, enligt ett meddelande från den lokala polisen på Facebook. Polisen kan i dagsläget inte bekräfta om händelserna har några samband med måndagens händelse.

     

     

    Fler notiser