Nigeria vill inte vara ett soptippsland – landets tullmyndighet föreslår förbud mot försäljning av begagnade kläder

  12 juni 2023, kl 14.51

  Nigerianer reagerar starkt på tullmyndighetens avsikter att införa ett förbud mot försäljning av begagnade kläder, populärt kallade Okrika, i Nigeria.

  Tullverkets talesman Abdullahi Aliyu Maiwada uppgav att försäljningen av Okrika-kläder är skadlig för landet, och att regeringen anser det nödvändigt att förbjuda det då ingen vet hur och vem som använt dessa begagnade kläder och smugglare önskar göra Nigeria till en soptipp. Många nigerianer har tagit till sociala medier för att uttrycka sina åsikter i frågan, där vissa stöder åtgärden om priserna på nigerianska tillverkade kläder regleras, medan andra hävdar att förbudet skulle göra livet svårare för de fattiga.

  Handeln med begagnade kläder anses vara en lukrativ bransch som får många nigerianers ekonomi att gå runt, och det potentiella förbudet anses ta ifrån många deras matkuponger. Många nigerianer är beroende av verksamheten för att få ekonomin att gå ihop och att Okrika-kläder är det enda prisvärda alternativet för människor med låga inkomster.

  Det återstår att se om regeringen kommer att gå vidare med förbudet eller om de tar hänsyn till kritikerna.

   

   

  Fler notiser