Den man i 45-årsåldern som skadades allvarligt i lördagens masskjutning med automatvapen i Farsta centrum avlider

    12 juni 2023, kl 14.12

    Tidigt på lördagskvällen skadades flera personer i samband med skottlossning med automatvapen vid tunnelbanestationen i Farsta centrum, där en 15-årig pojke avled och ytterligare tre personer skadades, varav en 15-årig pojke och en kvinna i 60-årsåldern. Nu har även den man i 45-årsåldern som skadades allvarligt mist livet.

    Enligt polisen är mannen utländsk medborgare, och anhöriga är ännu inte underrättade. ”Mannen avled av sina skador på sjukhuset”, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson Stockholmspolisen, till SVT Nyheter. ”Vi har jobbat med att underrätta anhöriga, och i vissa fall tar det längre tid.”

    Två män i 20-årsåldern greps efter en intensiv biljakt vid en trafikplats i Järna, de anhölls senare misstänkta för mord och mordförsök. Vid gripandet hittade polisen vapen de misstänker har koppling till händelsen. Vid skjutningen användes ett militärt automatvapen.

    ”Det förefaller som man anlänt till platsen väldigt tätt inpå skjutningen i ett fordon; en person har lämnat fordonet och öppnat eld i riktning mot tunnelbanenedgången”, sade polismästare Max Åkerwall på en pressträff i söndags.

     

     

    Fler notiser